اموزش کیک و دسر در اصفهان | با مربی حرفه ای

دوره های اموزشی کیک و دسردراصفهان از مبتدی تا پیشرفته

اموزش کیک و دسر در اصفهان | با مربی حرفه ای

دوره های اموزشی کیک و دسردراصفهان از مبتدی تا پیشرفته

اموزش کیک و دسر در اصفهان | با مربی حرفه ای

دوره های اموزشی کیک و دسر در اصفهان از مبتدی تا پیشرفته با مدیریت خانم بهشتی 09132146008

پربیننده ترین مطالب
محبوب ترین مطالب

۱ مطلب در شهریور ۱۴۰۰ ثبت شده است

۳۱
شهریور

شیره انگور

 

 

مواد لازم

1

انگور

      5 کیلوگرم

2

خاک سفید

  یک هشتم میزان انگور

 

 


طرز تهیه شیره انگور :

 


1-    ابتدا انگورها را شسته و آنها را دانه کنید.
2-    سپس انگورها را له کرده تا آب انها گرفته شود . برای اینکار می توانید از گوشت کوب دستی یا آبمیوه گیری استفاده کرد.
3-    سپس آب انگور را از صافی پارچه ای رد کنید تا تفاله و اضافه های آن گرفته شود و آب انگور خالص بدست آید .
4-    آب انگور خالص را در قابلمه ریخته و روی حرارت قراردهید . وقتی کناره های ظرف حباب ایجاد شد و قبل از اینکه آب انگور بجوش آید باید کم کم خاک سفید را به آن اضافه کنید وهم بزنید . با کف گیر کف های روی آب انگور که ایجاد شده را مرتب بردارید.
5-    بعد از جمع کردن کامل کف های روی آب انگور حرارت را خاموش کنید و ظرف را حدود 10 تا 12 ساعت کنار بگذارید تا خاک سفید ته نشین و آب انگور صاف و زلال شود .
6-    اگر بعد از گذشت این مدت زمان روی آب انگور کف ایجاد شده بود دوباره آنرا بگیرید . سپس با یک ملاقه به آرامی روی آب انگور را برداشته و داخل ظرف دیگر بریزید تا وقتی که به خاک ته نشین شده ته ظرف برسید  . در اینجا ته آب انگور را در یک کیسه نخی بریزید آنرا در ظرف دیگری گذاشته و روی کیسه ظرف سنگین بگذارید تا  آب آن کاملا گرفته شود سپس این آب خالص را هم به ظرف قبلی اضافه کنید .
7-    ظرف آب انگور خالص را روی حرارت متوسط بگذارید تا شیره پخته و کمی غلیظ شود ، در مدت پخت ممکن است آب انگور دوباره کف کند ، آنرا باز هم با کف گیر بگیرید .
8-    حرارت بسیار ملایم باشد تا شیره نسوزد . شیره انگور بهتر است زیاد غلیظ نشود چون مزه تلخی به خود می گیرد.
9-    وقتی شیره کمی غلیظ شد از روی حرارت بردارید و بگذارید کاملا سرد شود .
نکته :
1-    اضافه کردن خاک سفید یا خاک دوشاب به آب انگور باعث زلالی شیره و جلوگیری از ترش شدن یا به اصطلاح نجس شدن آن می شود.
2-    برای زلال شدن شیره ، باید خاک سفید را قبل از مصرف به اندازه کافی در معرض آفتاب یا حرارت قراردهید تا  باعث گل آلود شدن آب انگور نشود . معمولا خاک سفیدی که از عطاری تهیه می شود آماده است .
3-    برای تهیه شیره از هر نوع انگوری می توان استفاده کرد و بهترین نوع آن برای شیره انگور ، کشمش است .
4-    گفته می شود جوشاندن آب انگور در ظرف های رویی (روهی به زبان عامیانه ) نسبت به ظرف های مسی باعث زودتر به قوام آمدن آن می شود .
5-    کف شیره طعم لذیذ و خواص فراوانی دارد آنرا موقع پخت جدا کنید تا شیره انگور کدر نشود ولی آنرا می توانید جداگانه مصرف کنید .
6-    یک شیره انگور مناسب دارای غلظت کم ، با شفافیت و زلالی بالا و بدون بوی سوختگی است .
7-    شیره انگور در شهرهای مختلف با روش های متفاوت واز انواع انگور مختلف تهیه می شود به همین دلیل طعم ، رنگ و قوام شیره ها با هم فرق دارد. مثلا دوشاب خراسان غلیظ  و رنگ تیره دارد ، شیره انگور ملایر سفت ولی رنگ آن قهوه ای روشن است درحالیکه درشهرهای همدان و اردبیل دارای شیره های رقیق تر با رنگ قهوه ای تیره هستند .
8-    شیره انگور در جای خنک نگهداری شود .
 

 

طرزتهیه شیره انگور خانگی

  • افسانه بهشتی اموزش کیک و دسر در اصفهان